Lees het exlusieve verhaal van Rob, die vroeger veel feeste, toen in een coma is beland en nu weer plezier heeft in het leven.

Wil je jezelf voorstellen Rob?

Hallo, mijn naam is Rob, ik ben 33 jaar, woon in Rijen en mijn baan is professor zijn (lesgeven) op verschillende universiteiten, zoals de VU Amsterdam en SOMT Amersfoort. Vroeger was ik een feestbeest, maar nu houd ik me vaker nuchter in de weekenden voor leuke activiteiten. 

Wat ik nu zoal doe in de weekenden is salsa luisteren/dansen en op de fiets naar steden/dorpen fietsen voor een heerlijk kopje koffie! Tekst gaat verder onder de foto!

Bron: Eigen foto Rob – Gast spreker

Heb jij je weleens eenzaam gevoeld?

Ook ik heb me eenzaam gevoeld doordat ieders leven gewoon doorging, maar dat van mij een beetje bleef hangen. Vlak voor mijn examens, toen we volleybalkampioen waren geworden, heb ik een haakse bocht gemist op een fietsbrug en ben ik 6 meter naar beneden gevallen. 

Hierdoor heb ik 3 maanden in coma gelegen en moest ik alles weer opnieuw leren. De alcohol en het wedstrijdtje fietsen hebben me mijn nek omgedraaid, maar ja, wie gaat er nou in Dongen uit..? 😝Tekst gaat verder onder de foto!

Bron: Eigen foto Rob – Aan het fietsen

Hoe ben je terechtgekomen bij Brabant Maatjes?

Dus ik zocht leuke activiteiten om te gaan doen en kreeg toen van een vriend te horen over Brabant Maatjes. Ik dacht meteen ’Hmm, dit is denk ik niet echt iets voor mij, maar ik heb toch stiekem op de website gekeken.’ 

Daarna dacht ik ‘Gaaf en leuk, maar maar.. Nee Rob, geen maar, geef je gewoon op en kijk hoe het is.’ Dus ik ben er met twijfels naartoe gegaan, maar eenmaal toen ik daar was, vond ik het zo gaaf en gezellig dat ik blij ben dat ik niet geluisterd heb naar mijn twijfelende hoofd, maar gewoon ben gegaan!

Ook meedoen met de activiteiten?

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen. We hebben wekelijkse activiteiten door heel Noord Brabant om nieuwe maatjes te ontmoeten!

Hoe was het voor jou om de eerste keer naar een activiteit te gaan?

Voor mij is het nooit een probleem geweest om me ergens bij te voegen, maar ik werd ook hier met open armen ontvangen en begon meteen te hopen op meer leuke activiteiten. 

Nu maak ik contact met leuke mensen en ontmoet ik steeds meer mensen, elke activiteit weer. Tekst gaat verder onder de foto!

Bron: Activiteit Brabant Maatjes – Workshop bossche bollen maken

Wat was de leukste activiteit die je tot nu toe hebt gehad?

Even diep in mijn brein graven.. Oh, veel zaagsel zit er in mijn hoofd, maar de kerstborrel in Molenschot was fantastisch om zoveel mogelijk contacten te leggen door per ronde te wisselen van tafel!

Natuurlijk heb ik me ook opgegeven voor het Jazz festival in Breda en voor het etentje bij La Cubanita in Tilburg! Tekst gaat verder onder de foto!

Bron: Activiteit Brabant Maatjes – Kerstborrel in Molenschot

Heb je tips voor lezers die het spannend vinden, maar wel graag willen aansluiten?

Mijn tip is: denk er niet te veel over na wat er kan gebeuren, maar ga gewoon en je zult versteld staan hoe leuk het is! De activiteiten zijn echt toegankelijk voor iedereen.

Rob Stapels

Meedoen met onze activiteiten en/of op de hoogte blijven?

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen! Je kan je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen!

  • Geschreven door: Bryan Vreijsen
  • Publicatiedatum: 10-04-2023
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.