Persoonlijk verhaal van oprichter Bryan Vreijsen

Op Donderdag 6 juni 2024, vond een discussiebijeenkomst plaats met als doel het debat en het uitwisselen van informatie over de sector van zorg & welzijn te bevorderen. Oprichter Bryan Vreijsen van Stichting Brabant Maatjes, heeft hier zijn persoonlijke verhaal verteld met 26 jaar lang eenzaamheid, over de oprichting van Brabant Maatjes en waarom het zo belangrijk is voor de strijd tegen eenzaamheid onder jongeren en volwassenen.

De kern boodschap vanuit Bryan zelf was ‘Je helpt eenzame mensen pas echt, door JUIST geen hulpverlener te zijn. Doe bijvoorbeeld zelf ook gewoon gezellig mee met een avondje Bowlen met de jongeren en vraag niet gelijk naar hun zorg achtergrond’

Tekst gaat verder onder de foto >>

Stichting Brabant Maatjes - Bryan Vreijsen - Tranzo Zorgsalon - Tilburg Universiteit

Caroline van Genk, onderzoeker Tranzo ‘Onderzoek 42 cliënten’

Daarnaast was ook Caroline van Genk aanwezig, PhD-student van Tranzo, Tilburg University. Als PhD-student heeft Caroline de afgelopen jaren 42 cliënten met ernstige psychische kwetsbaarheden gevolgd in hun herstelproces.

Zij wonen zelfstandig in een woning in de wijk en ontvangen intensieve begeleiding aan huis door een Beschermd & Begeleid Wonen organisatie. Tijdens de zorgsalon heeft Caroline verteld welke impact dat op hun leven heeft en het thema ‘eenzaamheid’ eruit lichten.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Stichting Brabant Maatjes - Bryan Vreijsen - Tranzo Zorgsalon - Tilburg Universiteit 2

Leerzame bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst waren beleidsmakers, beleidsmedewerkers, zorgverleners, cliënten/patiënten, preventiewerkers uit de zorgsector, onderzoekers en iedereen die geïnteresseerd is in het Tranzo-programma aanwezig om aandacht te luisteren en mee te doen aan het programma om vragen te stellen en feedback te geven hoe was gezamenlijk eenzaamheid kunnen aanpakken.

Wij willen onze dank uitspreken aan Tranzo Zorgsalon, Tilburg Universiteit voor de uitnodiging waar Bryan Vreijsen aanwezig mocht zijn om ervaringen van Brabant Maatjes te delen.

Stichting Brabant Maatjes - Bryan Vreijsen - Tranzo Zorgsalon - Tilburg Universiteit 3

Wil jij Bryan ook uitnodigen?

Wil jij oprichter Bryan Vreijsen ook uitnodigen voor een lezing over onderwerpen als ‘Brabant Maatjes Programma’ ‘Eenzaamheid onder jongeren / volwassenen’ ‘Gameverslaving aanpak’ ‘Hulpverlening Verbeteren’?

Doe dan eenvoudig een aanvraag via de Lezingen pagina of neem contact met ons op en wij komen graag in contact.

Stichting Brabant Maatjes - Bryan Vreijsen - Tranzo Zorgsalon - Tilburg Universiteit 4
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.