Een Bijzondere Start

Op zaterdag 29 juni 2024 was het zover: een bijzondere dag voor de Maatjes in Tilburg. Samen met onze geweldige partners Un Bietje Groen en Crêperie Natuurlijk, organiseerden we een workshop crêpes bakken die niet alleen de smaakpapillen prikkelde, maar ook nieuwe vriendschappen liet opbloeien.

De middag begon om 14.30 uur bij Un Bietje Groen in Tilburg. De deelnemers kwamen binnen en werden verwelkomd met een warm kopje koffie, thee en een koekje. Het doel van deze dag was niet alleen het leren bakken van de perfecte crêpe, maar vooral het het doorbreken van eenzaamheid en ontmoeten van nieuwe mensen. Als maatjes stonden we klaar om elkaar te ondersteunen en samen te genieten.

Koken en Verbinden

Na een korte introductie door onze ervaren kok, begon het theoretische gedeelte. Iedereen luisterde aandachtig naar de uitleg over de kunst van het crêpe maken. Daarna volgde het praktijkgedeelte: het maken van het perfecte beslag. Onder begeleiding van Professional Crêperie maker Kaatje Floren en met veel plezier en gelach, werden de eerste stappen gezet naar een heerlijke maaltijd. Halverwege de middag was het tijd voor een pauze met een smakelijk Courgette Soepje, vergezeld door een verfrissend drankje.

Dit moment werd gebruikt om verder kennis te maken met elkaar, verhalen te delen en nieuwe vriendschappen te sluiten. Het was mooi om te zien hoe snel de deelnemers met elkaar in gesprek raakten en verbinding vonden.

Stichting Brabant Maatjes - Creperie Natuurlijk Tilburg Un Bietje Groen 4

Samen Oogsten en Genieten

Na de pauze trokken we gezamenlijk de moestuin in. Hier plukten we vers fruit, dat later gebruikt zou worden voor het vullen van onze crêpes. Deze samenwerking in de moestuin versterkte het gevoel van saamhorigheid en maakte het tot een onvergetelijke ervaring. Terug in de buiten keuken was het tijd om de crêpes te bakken. De verschillende technieken werden uitgeprobeerd en ieder had zijn eigen unieke creatie.

De crêpes werden gevuld met het vers geplukte fruit en andere lokale ingrediënten. Het resultaat? Een feestmaal om van te smullen! De avond werd afgesloten met een gezamenlijk eetmoment. Het was een moment van trots, genieten en vooral samen zijn. Iedereen kon terugkijken op een dag vol nieuwe vaardigheden, maar vooral op een dag vol verbinding en vriendschap.

Stichting Brabant Maatjes - Creperie Natuurlijk Tilburg Un Bietje Groen 5

Dank aan onze samenwerkingspartners

Wij willen onze partners Un Bietje Groen en Crêperie Natuurlijk hartelijk bedanken voor hun onmisbare bijdrage aan deze dag. Dankzij jullie konden wij deze bijzondere ervaring mogelijk maken. Het was een dag vol maatjes, heerlijke crêpes en bovenal, een dag vol verbinding.

Stichting Brabant Maatjes - Creperie Natuurlijk Tilburg Un Bietje Groen 6

Lijkt het je ook leuk om deel te nemen aan onze activiteiten?

Neem dan een kijkje op onze activiteitenpagina voor meer informatie en toekomstige evenementen.

Of meld je aan voor onze Whatsapp Community!

Stichting Brabant Maatjes - Creperie Natuurlijk Tilburg Un Bietje Groen 3
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.