Tijd voor taart en een overwinningsdansje! Bryan Vreijsen en Kim Mathura hebben namelijk 1000 euro gewonnen om aan de slag te gaan met hun toffe idee voor Tilburg. Bryan vertelt ons meer over zijn plan.

Komen de namen Bryan Vreijsen en Kim Mathura je bekend voor? Kan kloppen, want de beste vrienden hebben samen een Facebookgroep Brabant Maatjes waarbij ze activiteiten organiseren voor eenzame jongeren. Bryan weet hoeveel behoefte daar aan is, want hij is zelf jarenlang eenzaam geweest. Totdat hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en een oproep te doen naar een maatje via Twitter. Daar kwamen zoveel reacties op dat hij de groep Brabant Maatjes oprichtte. Tekst gaat verder onder de foto!

Bron: Bryan en Kim winnen 1000 euro met hun idee voor Tilburg. Foto: Stadsmakers013 en Factorium

Groot succes

In 2020 organiseerde Bryan voor het tweede jaar op rij activiteiten rondom de Week tegen Eenzaamheid in oktober. “Dit jaar mochten Kim en ik een livestream organiseren. Dat werd een open podium waarbij jongeren hun talent mogen laten zien en hun verhaal over eenzaamheid kunnen delen. Het was een groot succes!”

Verbinding maken

Kim en Bryan wisten gelijk: dit willen we vaker doen. Toen hoorden ze over de Pitch Night van Factorium en Stadsmakers013. Deze twee organisaties zoeken naar toffe ideeën voor de stad. De hoofdprijs? Duizend euro. “Ik kwam niet om te winnen, maar eigenlijk deden Kim en ik mee om verbinding te maken. Voor mij was het meer een open interview om uit te leggen wat wij met Brabant Maatjes doen en wat we graag nog meer zouden willen.” Tekst gaat verder onder de foto!

Bron: Activiteit Cosplay Wandeltocht. Foto: Brabant Maatjes en Avondje Uit 013

Lees verder via Indebuurt.nl >>

Meedoen met onze activiteiten en/of op de hoogte blijven?

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen, of schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief om op de hoogte blijven van al het laatste nieuws, interviews en nieuwste evenementen.

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.