3 Juli 2024 | Eindhoven | Door Bryan Vreijsen

Stichting Brabant Maatjes - Brabant United 2

Op woensdagavond 3 juli 2024 hebben we met veel plezier onze vierde inloopavond gehouden bij Seats2Meet, als onderdeel van ons Brabant United initiatief. Dit evenement was speciaal voor ons omdat we merkten dat we echt iets konden betekenen voor de maatjes.

Seats2Meet, met hun locatie in Eindhoven Strijp-S, stelde hun ruimtes beschikbaar om eenzaamheid in Brabant aan te pakken. Het is verdrietig dat 60% van de Brabanders zich vaak eenzaam voelt. Daarom zijn we blij dat we deze ruimtes kunnen gebruiken om verbinding te creëren en mensen samen te brengen.

De avond werd extra leuk door een workshop Narrative Game Design, gegeven door Nadine van de Zande. De deelnemers waren enthousiast en genoten zichtbaar. Ook was de spelletjestafel een groot succes en zorgde voor een gezellige sfeer.

Lees verder onder de foto’s

Reportage Nieuwsuur & Samenwerking

Nieuwsuur kwam zelfs langs om opnames te maken over het thema eenzaamheid, waarbij oprichter Bryan Vreijsen werd geïnterviewd. Zulke samenwerkingen helpen ons om meer mensen te bereiken en aandacht te vragen voor onze missie.

Verder waren er verschillende organisaties aanwezig, zoals The Brainfreeze Club en Humanitas Eindhoven. Hun betrokkenheid en inzet voor de mentale gezondheid, vooral onder jongeren en volwassenen, was indrukwekkend. We voerden goede gesprekken en zagen hoeveel iedereen wil bijdragen aan het welzijn van onze gemeenschap. Dank aan alle partners voor hun hulp tijdens deze avond.

Bij Stichting Brabant Maatjes willen we ons bereik vergroten en meer doen voor eenzame jongeren en volwassenen. We denken dat ook zij een gezellige en huiselijke plek nodig hebben. We werken graag samen met organisaties lokale organisaties om dit te realiseren. We hebben al wat contacten gelegd en zijn enthousiast over de mogelijkheden.

Wil jij ook nieuwe mensen ontmoeten?

Check onze activiteitenpagina, leer nieuwe sociale vaardigheden, doe mee met leuke activiteiten, kom in contact met nieuwe mensen en werk aan je mentale gezondheid! Vind je de activiteiten nog niet iets te spannend? Meld je dan gratis aan voor onze Whatsapp Community.

Ken jij mensen die behoefte hebben aan sociaal contact? Laat het hen weten! Onze medewerkers staan klaar om te helpen en te zorgen voor een sociaal sterkere community. Door deze initiatieven kunnen we gezamenlijk actie ondernemen en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om een sterker, veerkrachtiger netwerk van jongeren en volwassenen op te bouwen.

Vragen? Neem contact met ons op via 085-0074235 of info@brabantmaatjes.nl

Stichting Brabant Maatjes - Brabant United 2
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.