Lees het verhaal van Roy die van verlegenheid naar vrijwilligerswerk bij Brabant Maatjes is gegaan: ‘Het inspirerende verhaal van Roy!’

Kan je jezelf voorstellen, Roy?

Wow, waar zou ik beginnen! Mijn naam is Roy, ik ben 29 jaar oud en ik kom uit Tilburg. Ik zou mezelf omschrijven als vriendelijk en behulpzaam. Ik ben een echte liefhebber van single player games met een goede verhaallijn en ik ga graag naar de bioscoop. Ook vind ik het leuk om naar de dierentuin te gaan en verschillende films en series te kijken.

Ik ben onder andere lid geworden van Brabant Maatjes omdat ik merkte dat ik niet tevreden was met mijn leven. Ik had geen leuke baan en was vaak alleen thuis. Tekst gaat verder onder de foto >>

Bron: Eigen foto Roy

Wat doe je in het dagelijks leven?

Doordeweeks ben ik voornamelijk bezig met school en stage. Ik ga op dit moment naar school voor de opleiding financieel administratief medewerker en loop hiervoor ook stage bij een transport bedrijf in Oss. Op dit moment bereid ik mij voor om volgend jaar rechten te gaan studeren.

Daarnaast ben ik nu sinds april 2021 vrijwilliger bij Stichting Brabant Maatjes, hierbij ga ik ook gezellig mee als assistent activiteiten begeleider in de weekenden bij verschillende leuke activiteiten. Tekst gaat verder onder de foto >>

Bron: Activiteit ‘Single-player Naar Samen Beleven: De Kracht Van Sociaal Gamen!’

Heb je je wel eenzaam gevoeld?

Ja, ik geloof dat iedereen zich wel eens eenzaam heeft voelt. Ik heb me vooral eenzaam gevoeld toen ik net op mezelf ging wonen en geen huisgenoten meer had. Ik had toen slechts een klein groepje vrienden.

Waarom ben je lid geworden en hoe lang al van brabant maatjes?

Ik ben lid geworden van Brabant Maatjes nadat ik was uitgenodigd door Kim Mathura voor de Facebook groep van Brabant Maatjes, omdat ze dacht dat het wel bij mij zou passen..

Het leek me interessant en ik ben sinds april 2020 lid en ga mee bij activiteiten als deelnemer. Omdat ik het zo tof vond, ben ik een jaar later vrijwilliger geworden. Tekst gaat verder onder de foto >>

Bron: Activiteit ‘Een meeslepend bezoek aan Kasteel Helmond: onze avontuurlijke dag!’

Wat was je eerste activiteit?

Hiervoor moet ik even terugdenken, maar ik geloof dat dit het picknicken in het Spoorpark was en daarna naar een moestuin gaan. Het was wel even spannend in het begin, maar uiteindelijk was het gezellig en ook een heerlijke picknick.

Als ik moet kiezen wat ik de leukste activiteit vind, dan zou ik echt gaan voor de alpaca-wandeling van vorig jaar. Ik had dit nog nooit eerder gedaan, dus het was een hele nieuwe ervaring. Vooral de alpaca’s waren echt lieve dieren. Nou ja, op een enkele uitzondering na dan, haha. Tekst gaat verder onder de foto >>

Bron: Activiteit: ‘Alpaca Wandeling in Vorstenbosch’

Wat heeft Brabant Maatjes tot nu toe opgeleverd?

Ik heb al meerdere vrienden overgehouden aan Brabant Maatjes. Niet alleen dat, ik heb nu ook een vriendengroep waar ik deel van uitmaak. Dankzij deze positieve ervaringen durf ik nu ook meer af te spreken met mensen die niet bij Brabant Maatjes betrokken zijn.

Ik denk dat mijn (nieuwe) vrienden mij zouden omschrijven als ‘vervelend’ (lachend). Nee, ik denk dat ze me zullen omschrijven als een vriendelijk, maar verlegen persoon. Tekst gaat verder onder de foto >>

Bron: Activiteit ‘Was een gezellige middag naar Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg!’

Tot slot, heb je nog tips voor andere lezers?

Ik weet dat het lastig is maar de stap nemen naar je eerste uitje is het moeilijkste maar je zal merken dat het eigenlijk wel mee valt en daarna word het alleen maar makkelijker. En wacht niet te lang zo word het alleen maar lastiger voor je zelf.

Roy Buster

Lees ook: Roy (28) zet zich in voor eenzame jongeren: ‘Ik vond het moeilijk met mensen af te spreken’ >>

Meedoen met onze activiteiten en/of op de hoogte blijven?

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen! Je kan je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen!

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.