Samen in de natuur

Op zaterdag 22 juni 2024 hebben de maatjes hun eerste activiteit gehad in Sprang-Capelle, namelijk een bezoek aan Samentuin Vrijhoeve. Lees verder.

Stichting Brabant Maatjes - Samentuin Vrijhoeve Sprang-Capelle 8

Rondleiding

De activiteit begon met een heerlijk kopje thee en een mini stroopwafel. Vervolgens kregen de maatjes uitleg over hoe de dag zou verlopen. Als eerste kregen we een rondleiding door de moestuin, waarin werd uitgelegd welke bloemen en planten er groeiden en waar we die voor konden gebruiken.

Wist je bijvoorbeeld dat sommige planten geneeskrachtige eigenschappen hebben?

Imker op bezoek

Ook werd ons verteld hoe de moestuin was ontstaan en kregen we van een echte imker uitleg over hoe bijen leven en wat ze allemaal moeten doen om te overleven. Wat een hoop werk! Uiteraard was er tussendoor ook tijd voor een praatje, en sommige maatjes konden het al gauw goed met elkaar vinden.

Quiz

Hierna kregen we de eerste ronde van de quiz, waarin we verschillende vragen moesten beantwoorden op de laptop. Sommige vragen gingen over welk dier wat eet, hoe een bepaalde vogel klinkt, en hoe je bepaalde vogel- en diersoorten kunt herkennen.

Op naar ronde 2! In de tweede ronde kregen we een blad mee waarop verschillende insecten te zien waren. Onze opdracht was om bij een vijver zoveel mogelijk insecten te ontdekken met een net. Dit was toch wat lastiger dan we in eerste instantie hadden gedacht!

Stichting Brabant Maatjes - Samentuin Vrijhoeve Sprang-Capelle 6

Gezonde salade

Na 2 rondes kregen we een heerlijke verse en gezonde salade met wat brood erbij. Dit smaakte heerlijk! Onze complimenten hiervoor. We kregen sla, komkommer, paprika, verschillende soorten bessen en heerlijke zelfgemaakte dressings.

Stichting Brabant Maatjes - Samentuin Vrijhoeve Sprang-Capelle 7

Last but not least

Als laatste kregen we nog een rondje met vragen om de activiteit mee af te sluiten. Ook hebben we nog even gekletst en hebben sommige maatjes zelfs nummers uitgewisseld met elkaar. Dat is toch zeer knap en spannend! Met deze gedachte gingen we naar huis, denkend aan de gezellige middag en uitkijkend naar de volgende keer.

Samentuin Vrijhoeve heel erg bedankt voor de leuke middag!

Ziet er leuk uit toch? Doe zelf ook gezellig mee 🙂

We zijn actief in heel Brabant! Zie onze activiteiten pagina om mee te doen!

Geschreven door: Roy Buster | 25-06-2024

Stichting Brabant Maatjes - Samentuin Vrijhoeve Sprang-Capelle 5
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.