‘Vroeger zat ik alleen maar binnen tv te kijken, maar nu ga ik de wijde wereld in. Ik onderneem meer, spreek vaker af met mensen en durf dit ook makkelijker aan te gaan. Lees verder naar mijn verhaal!’

Kun je eens wat over jezelf vertellen?

Hoi ik ben Fia, 27 jaar oud en woon in Budel-dorplein. Dit is een klein dorpje op de grens van België. Mijn hobby’s zijn reizen, vakanties, stedentrips en creatief bezig zijn.

Ik had nog nooit eerder dat gevoel van eenzaamheid ervaren, omdat ik altijd omringd was door mensen op school en op het werk. Ik was continu bezig met school en had weinig tijd om aan andere dingen te denken.

Na mijn schooltijd ben ik gaan werken, maar dat ging niet altijd goed en vergde veel inspanning. Uiteindelijk werd mijn contract niet verlengd en ben ik gestopt met werken. Dit veroorzaakte een leegte in mijn leven.

Foto: Fia van de Burght - Bron LM-Photography
Foto: Fia van de Burght – Bron LM-Photography

Waarom ben je lid geworden van Stichting Brabant Maatjes?

Ik had nog wel wat oude vriendinnen uit mijn schooltijd, maar het grootste deel woonde ver weg, wat het moeilijk maakte om af te spreken. Bovendien had bijna iedereen tegenwoordig eigen bezigheden, zoals een nieuw gezin, kinderen of een fulltime baan.

Mijn moeder las ergens over Stichting Brabant Maatjes en dacht meteen dat dit iets voor mij zou kunnen zijn. Ze wees me erop en ik ben lid geworden, wat alweer een jaar geleden is.

Bron: Activiteit Brabant Maatjes - Workshop Pizza's Bakken Eindhoven Fia
Bron: Activiteit Stichting Brabant Maatjes – Workshop Pizza’s Bakken Eindhoven

Deelname aan activiteiten

Mijn eerste activiteit met Stichting Brabant Maatjes was bij Glow Eindhoven in 2021. Het was erg gezellig en de sfeer was goed. Ik voelde me meteen op mijn gemak, hoewel het wel spannend was om te gaan, omdat ik niet wist wie er allemaal zouden komen. Maar achteraf ben ik wel trots dat ik deze stap heb gezet.

De meest geslaagde activiteit tot nu toe vond ik de BBQ in Tilburg bij Creperie Natuurlijk. De locatie was prachtig, in een moestuin, en er kwamen veel mensen. Ik heb mooie gesprekken kunnen voeren.

Met de feestdagen niet alleen

Ik heb inmiddels al meerdere vriendschappen kunnen sluiten met mensen van Stichting Brabant Maatjes, waarmee ik al vaak heb kunnen afspreken. Ik had zelfs plannen gemaakt om samen met een aantal van deze vrienden te vieren op 1e kerstdag.

We hebben samen gegeten, gedronken en hele leuke gesprekken gehad. Ik ben ook naar de Kerstborrel van Stichting Brabant Maatjes geweest, die was georganiseerd door de organisatie. Het was fijn om niet alleen te zijn tijdens de feestdagen

Brabant Maatjes Activiteit - Kerstborrel bij Lunchroom de Tussenstop. Fia
Bron: Stichting Brabant Maatjes Activiteit – Kerstborrel bij Lunchroom de Tussenstop.

Wat heeft het jou opgeleverd?

Sinds ik lid ben geworden van Stichting Brabant Maatjes ga ik veel meer naar buiten en doe ik meer. Vroeger zat ik alleen maar binnen tv te kijken, maar nu ga ik de wijde wereld in. Ik onderneem meer, spreek vaker af met mensen en durf dit ook makkelijker aan te gaan.

Zelfs ben ik recent met een nieuw maatje naar een cosplay evenement geweest, wat ik onverwacht leuk vond! Ik kan alleen maar zeggen dat ik blij ben dat ik de stap heb gezet om lid te worden van Stichting Brabant Maatjes en dat ik nu niet meer alleen ben.

Het is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en om te voorkomen dat je je alleen voelt.’

Bron: Activiteit Brabant Maatjes Glow bezoeken Eindhoven Fia
Bron: Activiteit Stichting Brabant Maatjes Glow bezoeken Eindhoven

Tot slot

Mijn advies aan lezers is om die stap te zetten en je aan te sluiten bij Stichting Brabant Maatjes of een andere organisatie die soortgelijke activiteiten organiseert. Het hoeft in eerste instantie niet met een grote groep te zijn, je kunt ook gewoon met een paar mensen afspreken. De eerste stap is vaak het moeilijkst, dat heb ik zelf ook ervaren.

Fia

Meedoen met onze activiteiten en/of op de hoogte blijven?

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen, of schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief om op de hoogte blijven van al het laatste nieuws, interviews en nieuwste evenementen.

Lees meer verhalen via onze Ervaringsverhalen pagina!

  • Geschreven door: Bryan Vreijsen
  • Publicatiedatum: 5-01-2023
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.