Lees verder om te zien bij welke activiteit Esther, een 33- jarige creatieve vrouw uit Eindhoven het aandurfde om voor een grote groep uit haar comfortzone te stappen en iets heel moois neer te zetten!

Kun je eens wat over jezelf vertellen?

Hallo, ik ben Esther en ik ben 33 jaar. Ik woon in Eindhoven en werk met veel plezier bij het wielercafé Cyklist. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om volwassen LEGO te maken. Daarnaast volg ik wekelijks zangles, ga ik graag naar de bioscoop, op stap en doe ik fitness bij Only SHE Fitness. Tekst gaat verder onder de foto!

Bron: Esther eigen foto / Spoorpark Tilburg Esther
Bron: Esther eigen foto / Spoorpark Tilburg

Heb je je wel eenzaam gevoeld?

Ja, ik heb me heel vaak eenzaam gevoeld en voel dat nog steeds wel eens. Gelukkig heb ik fijne tips gekregen om hiermee om te gaan. Daarnaast ben ik begonnen met het bouwen van volwassen LEGO, wat me afleidt wanneer ik me eenzaam voel.

Ik heb tot nu toe bloemen en een Disney kasteel gebouwd dat al een mooie plek heeft gekregen! Tekst gaat verder onder de foto!

Bron: Eigen foto Lego Disney kasteel Esther
Bron: Eigen foto Lego Disney kasteel

Waarom ben je lid geworden van Brabant Maatjes?

Tijdens de coronalockdowns keek ik naar Omroep Brabant en zag een item over Brabantse Maatjes voorbijkomen. Ondanks dat het me spannend leek, wilde ik het toch proberen en besloot ik om een keer mee te gaan naar een activiteit zodat ik nieuwe vrienden kon maken. Tekst gaat verder onder de foto!

Bron: Brabant Maatjes activiteit - Ladies Night Tilburg Esther
Bron: Brabant Maatjes activiteit – Ladies Night Tilburg

Meedoen met onze activiteiten en/of op de hoogte blijven?

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen, of schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief om op de hoogte blijven van al het laatste nieuws, interviews en nieuwste evenementen.

Aan welke activiteit heb je de leukste herinnering tot nu toe?

Ik vond zowel de alpacawandeling als de kookworkshops erg leuk om te doen. Tijdens de workshops hebben we Indonesisch en Spaans gekookt, wat ik met veel plezier heb gedaan. Ook heb ik een keer meegedaan aan een cosplay-evenement midden in het bos, waar ik het lied van Belle en het Beest heb gezongen.

Hoewel het voor mij heel spannend was om voor een groep mensen te zingen die ik nog niet kende en ik nooit had verwacht deze stap te durven zetten, heb ik het toch gedaan. Tekst gaat verder onder de foto!

Bron: Activiteit Brabant Maatjes - Cosplay wandeltocht Tilburg Esther
Bron: Activiteit Brabant Maatjes – Cosplay wandeltocht Tilburg

Tot slot heb je nog tips voor andere lezers?

Ja! Probeer eens mee te gaan met een activiteit. Ik vond het zelf ook moeilijk, maar heb er veel aan gehad. De begeleiding zorgt er tijdens de activiteiten voor dat je er niet alleen voor staat en ze staan echt voor je klaar. Er is altijd wel iemand waarmee je een klik hebt.

Esther Merks

Meedoen met onze activiteiten en/of op de hoogte blijven?

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen, of schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief om op de hoogte blijven van al het laatste nieuws, interviews en nieuwste evenementen.

Lees meer verhalen via onze Ervaringsverhalen pagina!

  • Geschreven door: Fauzy Aarts
  • Publicatiedatum: 15-03-2023

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.