Zaterdag 17 augustus 2024 | Kaatsheuvel | Door Kevin Sperber

Stichting Brabant Maatjes - Efteling Bezoek Kaatsheuvel Eenzaamheid Onder Jongeren 10

Wie is er nou niet opgegroeid met sprookjes en fantasie? Op zaterdag 17 augustus gingen wij met meer dan 20 maatjes een dagje zomer Efteling doen. Dit uitje bood niet alleen plezier, maar ook een kans om te ontsnappen aan de alledaagse eenzaamheid en om verbinding te maken met anderen.

Na het verzamelen bij de ingang gingen wij met de groep naar het theater in de Efteling, waar we een mooie groepsfoto maakten en de groep in 2 á 3 kleinere groepen verdeelden om de dag soepel te laten verlopen. Zo konden we rekening houden met ieders voorkeuren en sociale vaardigheden.

Want de ene persoon wil alleen achtbanen doen, terwijl de andere juist geen achtbanen wil, maar liever geniet van de rust en de magie van het sprookjesbos. Van de Droomvlucht naar de Vliegende Hollander en van de Baron naar het Sprookjesbos, onze deelnemers/maatjes hebben in diverse groepen kunnen genieten van hun dagje in de Efteling, met volop mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen en samen mooie herinneringen te creëren.

Lees verder onder de foto‘s

Connectie Tussenstop

Rond 1 uur was het weer tijd om met z’n allen samen te komen bij station Oost, een welkome tussenstop waar we konden lunchen en onze maatjes de kans kregen om bij te kletsen, ervaringen te delen en nieuwe verbindingen te maken. Deze sociale tussenstop bood een moment om even op adem te komen en de eenzaamheid van het alledaagse leven achter ons te laten.

Vanuit daar werden opnieuw groepjes gecreëerd, wat een mooie gelegenheid was om nieuwe mensen te ontmoeten en verschillende routes te verkennen. Sommige maatjes kozen ervoor om alleen of als duo verder te gaan, wat hen de vrijheid gaf om hun eigen voorkeuren te volgen en de ervaring op hun eigen manier te beleven.

Om 18.00 uur vond de afsluiting van onze activiteit plaats bij restaurant Het Witte Paard. Hier konden onze maatjes nogmaals gezellig bijpraten, samen eten en opnieuw in andere groepjes worden ingedeeld. Dit zorgde ervoor dat iedereen de gelegenheid kreeg om nieuwe contacten te leggen en de rest van de avond samen door te brengen, waarbij de sociale interacties en de verbindingen verder werden versterkt.

Lees verder onder de foto‘s

Lijkt het jou ook leuk om op deze manier mensen te ontmoeten en te leren kennen? Kijk dan gerust rond op onze site naar onze activiteiten en doe gezellig mee.

Check onze activiteitenpagina, leer nieuwe sociale vaardigheden, doe mee met leuke activiteiten, kom in contact met nieuwe mensen en werk aan je mentale gezondheid! Vind je de activiteiten nog net iets te spannend? Meld je dan gratis aan voor onze Whatsapp Community.

Ken jij mensen die behoefte hebben aan sociaal contact? Laat het hen weten! Onze medewerkers staan klaar om te helpen en te zorgen voor een sociaal sterkere community. Door deze initiatieven kunnen we gezamenlijk actie ondernemen en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om een sterker, veerkrachtiger netwerk van jongeren en volwassenen op te bouwen.

Vragen? Neem contact met ons op via 085-0074235 of info@brabantmaatjes.nl

Stichting Brabant Maatjes - Efteling Bezoek Kaatsheuvel Eenzaamheid Onder Jongeren 10
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.