Zaterdag 27 Juli 2024 | Tilburg | Door Roy Buster

Stichting Brabant Maatjes - Nature for Health - Tilburg- Oude Warande 1

Zaterdag 27 juli hebben we in samenwerking met Nature for Health een leuke activiteit georganiseerd voor de maatjes, namelijk een Mindfull wandeling bij de Oude Warande in Tilburg.

Om 13:15 begon de dag, we verzamelden ons en gingen toen gezellig wandelen en kletsen. Dit was niet alleen gezellig, maar het verbeterde ook de sociale communicatie en zorgde voor verbinding. Om 13:30 begon de wandeling. We liepen eerst een klein stukje en gingen toen oefeningen doen om ons voor te bereiden op de wandeltocht.

We kwamen tijdens de wandeltocht verschillende aparte maar ook juist hele mooie kunstwerken tegen, en hier werd ons ook het verhaal bij uitgelegd van wie het had gemaakt en hoe deze op dit idee was gekomen. Ook werd ons uitgelegd hoe de natuur ons kan helpen met onze mentale gezondheid.

Lees verder onder de foto’s

KunstwerkenCulturele Bezichtiging

Het eerste kunstwerk dat we zagen heet “Standby” en was gemaakt van gebruikt hout. Een zeer creatief idee! Bij het eerste kunstwerk stelden we ook vragen aan elkaar door middel van kaartjes. Dit hielp ons om de verbinding met elkaar aan te gaan en elkaar beter te leren kennen.

Vervolgens vervolgden wij onze route en kwamen we nog vier verschillende kunstwerken tegen. Deze waren allemaal op een zeer interessante manier gemaakt.

Vervolgstappen en nummers uitwisselen

Als laatste kunstwerk zagen we “Peace and Dignity”. Dit gaf ons allemaal verschillende ideeën van wat het zou kunnen betekenen, zoals lantaarnpalen en de film “War of the Worlds”. Hier hebben we ook nog een leuke groepsfoto gemaakt en liepen we weer terug naar de ingang, waar meerdere maatjes nog even hebben gekletst en nummers uitgewisseld. Wat zeer goed is tegen het eenzaamheidsisolement.

Nature for Health, heel erg bedankt voor deze gezellige maar ook vooral verbindende activiteit!

Lees verder onder de foto’s

Wil jij ook nieuwe mensen ontmoeten?

Check onze activiteitenpagina, leer nieuwe sociale vaardigheden, doe mee met leuke activiteiten, kom in contact met nieuwe mensen en werk aan je mentale gezondheid! Vind je de activiteiten nog net iets te spannend? Meld je dan gratis aan voor onze Whatsapp Community.

Ken jij mensen die behoefte hebben aan sociaal contact? Laat het hen weten! Onze medewerkers staan klaar om te helpen en te zorgen voor een sociaal sterkere community. Door deze initiatieven kunnen we gezamenlijk actie ondernemen en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om een sterker, veerkrachtiger netwerk van jongeren en volwassenen op te bouwen.

Vragen? Neem contact met ons op via 085-0074235 of info@brabantmaatjes.nl

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.