Verslag attractiepark Toverland:

Zaterdag 9 Maart 2024 gaat de boeken in als een zeer bijzondere dag. Op deze dag hebben attractiepark Toverland en Stichting Brabant Maatjes de handen ineengeslagen om een dag vol verbinding, avontuur en nieuwe vriendschappen te creëren. Tijdens deze bijzondere dag hebben we niet alleen eenzame jongeren uit hun sociale isolement gehaald, maar waren eenzame ouderen ook van harte welkom.

Het was de eerste keer dat Stichting Brabant Maatjes zich naast jongeren tijdens deze dag ook richtte op de eenzame ouderen. Het bleek een groot succes, zowel jong als oud mengde goed met elkaar. Verhalen werden gedeeld, nummers uitgewisseld, maar vooral werd er ontzettend genoten met elkaar.

Ontvangst:

In een fris ochtendzonnetje staan bij de entreepoorten twee medewerkers van Toverland en vrijwilligers van Stichting Brabant Maatjes met een grote glimlach klaar om de maatjes te ontvangen. Er is zelfs gedacht aan entertainment voor de maatjes, super leuk.

Als we compleet zijn maken we een groepsfoto, daarna is het eindelijk tijd om in groepjes het park te gaan ontdekken, iedereen heeft er zin in.

Samen het park ontdekken:

Vol energie betraden de maatjes het park. Enkele maatjes zijn al bekend met het park, voor anderen is het nog helemaal nieuw. Tijdens het parkbezoek worden er door de maatjes vele spannende momenten overwonnen.

Of het nu gaat om die toch wel spannende achtbaan te gaan of om een gesprekje met een tot dan toe vreemd persoon, de maatjes doen het maar wel. Het is heel mooi om te zien hoe elk maatje deze dag zijn plekje weet te vinden.

Samenkomst in de middag:

Na een ochtend vol nieuwe indrukken, was er ‘s middags tijd om onder het genot van een drankje en heerlijk taartje, aangeboden door Toverland, al deze belevenissen met elkaar te delen. Na dit samenzijn, gingen de maatjes vol nieuwe energie het park in.

Deze middag werd er niet alleen genoten van de spannende achtbanen maar ook van de zon. Sommige maatjes kozen ervoor om lekker op een terrasje in het park mensen te gaan kijken.

Afsluiting:

Tussen 17:30-18:00 uur was het helaas zo ver, er was een einde gekomen aan deze fantastische dag. De maatjes bespreken de dag, er worden telefoonnummers uitgewisseld en afspraken gemaakt om elkaar vaker te gaan zien. Door de vrijwilligers wordt gevraagd hoe elke maatje de dag heeft ervaren.

Iedereen is er unaniem over uit: het was een geweldige dag. Met een brede glimlach terugdenkend aan een dag vol mooie ontmoetingen, verbinding en saamhorigheid verlaten de maatjes het park.

Reflectie:

Het was een geweldige dag waarin we zeer gastvrij zijn ontvangen door medewerkers van Toverland. Er zijn door de maatjes nieuwe contacten opgedaan. Zowel de maatjes als vrijwilligers hebben heel de dag een grote glimlach op hun gezicht gehad.

Het contact tussen jongeren en ouderen ging ook heel goed, het was mooi om te zien hoe iedereen zijn verhaal met elkaar deelt. Het gevoel van verbondenheid is deze dag ontzettend voelbaar.

Woord van dank:

Graag willen wij Toverland ontzettend bedanken voor het mogelijk maken van deze dag. Dankzij de medewerking van Toverland hebben we niet alleen jongeren en ouderen een hele leuke dag kunnen bezorgen. Maar hebben we ook de zeer hardwerkende en betrokken vrijwilligers van Stichting Brabant Maatjes in het zonnetje kunnen zetten.

Word vrijwilliger voor de regio Breda!

Vind jij het leuk om je handen uit de mouwen te steken en samen te werken aan de verbinding van eenzame jongeren? Meld je dan aan als vrijwilliger!

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 200 bijeenkomsten georganiseerd, 1400+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Doe ook gezellig mee

Voel jij je eenzaam en ben je op zoek naar sociaal contact? Dan is dit het juiste moment om werk te maken van je goede voornemens. Meld je zeker eens aan bij een van onze vele activiteiten en hopelijk tot snel!

Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

Geschreven door: Babette Claessens & Bryan Vreijsen

Publicatiedatum: 12-03-2024

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.