Op 29 maart 2024 hebben we een belangrijk gesprek gehad met Stichting De Steiger in Zaltbommel, Gelderland. Deze ontmoeting markeert het begin van een veelbelovende samenwerking tussen Brabant Maatjes en De Steiger, met als doel het bieden van ondersteuning aan eenzame jongeren die op zoek zijn naar nieuwe contacten en activiteiten.

Brabant Maatjes is altijd toegewijd geweest aan het bestrijden van eenzaamheid in Noord-Brabant. Echter, we erkennen ook dat eenzaamheid geen grenzen kent en dat er in andere regio’s, zoals Gelderland, ook behoefte is aan soortgelijke initiatieven. De ontmoeting met Stichting De Steiger heeft ons doen inzien dat onze missie en waarden naadloos aansluiten bij die van hen, en dat samenwerking de sleutel is tot het bereiken van een grotere impact.

De Steiger is een organisatie die zich richt op het bieden van ondersteuning aan diverse doelgroepen, waaronder jongeren, in Zaltbommel en omgeving. Door onze krachten te bundelen, kunnen we een breder scala aan diensten en activiteiten aanbieden, niet alleen aan jongeren in Noord-Brabant, maar ook aan diegenen die in Gelderland wonen.

Een van de eerste initiatieven die voortkomen uit deze samenwerking is de lancering van een inloop voor eenzame jongeren in Zaltbommel. Deze inloop biedt een veilige en ondersteunende omgeving waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en nieuwe vriendschappen kunnen opbouwen. Het is een stap in de richting van het verminderen van sociaal isolement en het bevorderen van het welzijn van jongeren, ongeacht waar ze vandaan komen.

Als gemeente is het soms een uitdaging om eenzame jongeren effectief te bereiken en te ondersteunen. Brabant Maatjes staat echter klaar om gemeenten te helpen bij het ontwikkelen van strategieën en het implementeren van programma’s die gericht zijn op het aanpakken van eenzaamheid onder jongeren. We nodigen gemeenten dan ook van harte uit om contact met ons op te nemen via onze contactpagina of door een e-mail te sturen naar info@brabantmaatjes.nl.

De samenwerking tussen Stichting Brabant Maatjes en Stichting De Steiger in Zaltbommel belooft een positieve impact te hebben op het leven van vele jongeren die te maken hebben met eenzaamheid. Samen streven we ernaar om een gemeenschap te creëren waarin iedereen zich verbonden, gesteund en gewaardeerd voelt.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.