Op 27 februari deelde Bryan Vreijsen, oprichter van Brabant Maatjes, zijn verhaal en informatie over eenzaamheid onder jongeren tijdens een inspirerende gastcollege op Roc Tilburg Kasteeldreef.

Bryan heeft verteld over zijn persoonlijke ervaringen met eenzaamheid en hoe hij deze heeft overwonnen door middel van zijn Twitter oproep “Voel me dagelijks alleen”. Dit heeft geleid tot de oprichting van Brabant Maatjes, waarmee hij andere jongeren de kans geeft om een maatje te vinden.

Activiteit Brabant Maatjes: Samen Eten Verbindt Eenzaamheid onder jongeren
Activiteit Brabant Maatjes: Samen Eten Verbindt

Eenzaamheid onder jongeren

Tijdens het gastcollege heeft Bryan de studenten uitgelegd wat eenzaamheid precies inhoudt en wat de mogelijke gevolgen ervan kunnen zijn. Hij heeft dit college in totaal aan vier verschillende klassen gegeven, waarbij de studenten aandachtig naar zijn verhaal hebben geluisterd.

Naast het uitleggen van de oorzaken en gevolgen van eenzaamheid heeft Bryan de studenten ook waardevolle tips gegeven over hoe zij zelf kunnen bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid. Zo adviseerde hij de studenten om anderen door te verwijzen naar Brabant Maatjes of zelf deel te nemen, een organisatie die mensen helpt om sociale contacten te leggen en hun gevoelens van eenzaamheid te verminderen.

Bron: Bryan Vreijsen aan het vertellen over Eenzaamheid uit eigen ervaringen Eenzaamheid onder jongeren
Bron: Bryan Vreijsen aan het vertellen over Eenzaamheid uit eigen ervaringen

Reacties

Het is fantastisch dat studenten zich hebben aangemeld voor onze Facebook groep achteraf. We hopen dat dit het begin is van mooie vriendschappen en het verminderen van eenzaamheid. Het is ook mooi om te horen dat er herkenning is bij de studenten en dat een moeder zelfs heeft laten weten dat haar zoon veel heeft gehad aan het gastcollege. Dat is waar we het voor doen!

Hoop op bewustwoording

Het was een geslaagde les en Bryan is dankbaar voor de kans om zijn verhaal te delen en de studenten te inspireren. Hoopvol dat het bewustwoording creeert voor dit onderbelichte probleem.

Als Brabant Maatjes staan we open voor meer gastcolleges, evenementen en bijeenkomsten om ons verhaal te delen over eenzaamheid en hoe we hier iets aan doen. Neem gerust contact met ons op of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, exclusieve interviews en meer!

Tot slot

Wil je Bryan ook uitnodigen om te komen spreken? Neem dan contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden. Samen kunnen we eenzaamheid onder jongeren verminderen!

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.