Ontmoet Jevgenija, een 33-jarige dierenliefhebber uit Den Bosch die zich eenzaam voelde en moeite had om nieuwe vrienden te maken.

Lees verder om te ontdekken hoe Jevgenija haar eenzaamheid heeft overwonnen en tips heeft voor anderen die zich ook alleen voelen.

‘Hallo, mijn naam is Jevgenija en ik ben 33 jaar oud. Ik woon in Den Bosch en in mijn vrije tijd ben ik graag bezig met dieren, daarom ben ik vrijwilliger bij een dierenpark. Naast dieren, houd ik ook van lezen, films kijken en ben ik recent begonnen met leren breien.

Ik geniet van creatief bezig zijn en probeer daar zoveel mogelijk tijd voor vrij te maken naast mijn dagelijkse bezigheden.’

Heb je je wel eenzaam gevoeld?

‘Jarenlang voelde ik mij eenzaam omdat ik geen vrienden had en gepest werd op school. Om mijn tijd op te vullen bezocht ik bijvoorbeeld dierenparken en deed ik thuis dingen met mijn ouders, met wie ik een goede band heb.

Ik heb geprobeerd vrienden te maken via verschillende organisaties, helaas lukte dit niet. Uiteindelijk is het mij gelukkig wel gelukt via Brabant Maatjes.

Bron: Activiteit Brabant Maatjes Ladies Night Pathé Tilburg Eigen vriendengroep
Bron: Activiteit Brabant Maatjes Ladies Night Pathé Tilburg

Waarom ben je lid geworden van brabant maatjes?

‘Een maatje van de Brabant Maatjes Facebookgroep deelde informatie over de groep, wat mij direct aansprak. Ik had behoefte aan meer sociale contacten en wilde graag nieuwe mensen ontmoeten. Daarom heb ik mij anderhalf jaar geleden aangemeld bij Brabant Maatjes.

Sindsdien heb ik veel plezier beleefd aan deelname aan activiteiten en het ontmoeten van leuke mensen.’

Wat was je eerste activiteit en hoe bevalt het tot nu toe?

‘Mijn eerste activiteit was een alpaca wandeling waarbij we door het bos liepen met een alpaca en andere mensen ontmoette, wat perfect was voor mij omdat ik van dieren houd. Hoewel ik aanvankelijk twijfelde, was ik erg blij dat ik de stap heb gezet.

Hoewel ik alle activiteiten als leuk ervaar, had de alpaca wandeling mijn voorkeur vanwege mijn liefde voor dieren. Zou graag meer activiteiten met dieren willen zien, zoals dierenparken bezoeken.’

Bron: Activiteit Brabant Maatjes Alpaca Wandeling Vorstenbosch Eigen vriendengroep
Bron: Activiteit Brabant Maatjes Alpaca Wandeling Vorstenbosch

Eigen vriendengroep gevonden

‘Wij hebben een groepje van 5 mensen uit Den Bosch waarmee we regelmatig wat drinken en leuke dingen doen. Het is fijn om nu vrienden te hebben, want ik voel me niet meer alleen en kan mensen bellen voor advies en gezelligheid. Mijn vrienden zouden mij omschrijven als lief, zorgzaam, terughoudend en bescheiden.’

Tot slot heb je nog tips voor andere lezers?

‘Mijn belangrijkste tip is om vooral naar activiteiten te gaan. Ik begrijp dat de eerste keer vaak lastig kan zijn, omdat je misschien niemand kent. Maar het zetten van die eerste stap kan echt de moeite waard zijn.

Zelf heb ik hierdoor een leuke vriendengroep opgebouwd en ik denk dat dit voor anderen ook mogelijk is.’

Jevgenija(33)

Meedoen met onze activiteiten en/of op de hoogte blijven?

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen, of schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief om op de hoogte blijven van al het laatste nieuws, interviews en nieuwste evenementen.

Lees meer verhalen via onze Ervaringsverhalen pagina!

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.