Maak kennis met Bianca, een grappige, zorgzame en moedige 25-jarige vrouw uit Roosendaal die op zoek is naar nieuwe ervaringen. Lees haar verhaal over hoe Brabant Maatjes haar helpt hierbij.

Mijn naam is Bianca, ik ben 25 jaar oud en woon nog niet zo lang in Roosendaal. Voorheen heb ik 7 jaar in Tilburg gewoond. Als ik mezelf zou moeten beschrijven, dan zou ik zeggen dat ik grappig, zorgzaam, dol op lekker eten en drinken, eerlijk, lief, beschermend, volhardend en moedig ben.

Mijn hobby’s zijn onder andere op het terras zitten, shoppen, gamen op mijn PlayStation en koken. Het allerbelangrijkste voor mij is echter nieuwe dingen zien en doen die ik nog nooit eerder heb ervaren.

Lees verder onder de foto >>

Bron: Eigen foto Bianca

Op zoek naar nieuwe kansen

Tijdelijk even niks: mijn contract is niet verlengd en ik ben nu op zoek naar een nieuwe baan als kok. Ik ben opnieuw begonnen met rijlessen en geniet momenteel van veel extra tijd om aan mezelf te besteden of leuke dingen te ondernemen.

Echter, ik hoop ook snel weer werk te vinden waar ik mezelf kan zijn en mag zijn.

Lees verder onder de foto >>

Bron: Eigen foto Bianca – Efteling

Heb jij je ooit eenzaam gevoeld?

Ja, mijn hele leven wel. Vroeger op school mocht ik geen vrienden maken of thuis uitnodigingen ontvangen. Na verschillende trauma’s van vroeger heb ik ook geen vertrouwen en ben ik heel erg op mijn hoede om mezelf te beschermen.

Ik heb een tijdlang het zwaar gehad met mijn identiteit, de intenties van mensen en wie ik kon vertrouwen. Mensen maakten misbruik van wie ik was of hoe ik was. Ik heb meerdere keren geprobeerd om mijn eigen leven te beëindigen, omdat ik door jeugdtrauma’s niemand meer had, geen familie of vrienden.

Waarom koos je voor Brabant Maatjes?

Vanwege mijn veelvuldige verhuizingen en mijn depressieve gevoelens, besloot ik mee te doen met de activiteiten van Brabant Maatjes. Ik wil graag een kans op sociale contacten in de buurt en nieuwe vriendschappen. Vaak verwateren vriendschappen als je vaak verhuist, dus ik hoopte dat dit mij uit de sleur kon halen en kon laten zien dat mensen toch anders zijn dan ze lijken. Ik ben sinds november 2019 lid van de Facebook groep van Brabant Maatjes, zoals ik kon zien.

Ik heb Brabant Maatjes voor het eerst op Google opgezocht en vervolgens op Facebook gevonden. Nadat mensen in mijn omgeving hadden verteld dat je daar leuke activiteiten kunt doen en nieuwe vriendschappen kunt sluiten.

Lees verder onder de foto >>

Bron: Bianca, tijdens Ladies Night van Brabant Maatjes

Steun ons: Help de maatjes hun sociaal isolement te doorbreken

Steun Stichting Brabant Maatjes. Samen verminderen we eenzaamheid en bouwen we aan een gelukkigere en meer verbonden samenleving. Steun mee, maak het verschil en wees ook een maatje! 

| Doneer een bijdrage! | Word vrijwilliger! |

Herinner je je eerste activiteit?

Ik denk dat het het avondje poolen was bij Cues en Darts in Tilburg, maar ook online tijdens de coronatijd heb ik meegedaan. Ik vind het leuk om te weten wat ik ga doen, maar het is ook spannend omdat ik niet weet wie er zullen komen. Ik werd echter hartelijk ontvangen alsof ik er al bij hoorde, zelfs al kende ik niemand.

Persoonlijk vond ik de Beekse Bergen met 30 graden het leukst, haha. Of misschien waren het de meiden uitjes, zoals high tea’en of naar de ladiesnight in de bioscoop.

Lees verder onder de foto >>

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Bron: Bianca, met Brabant Maatje in de Beekse Bergen

Hoe heeft Brabant Maatjes bijgedragen?

Ik moet eerlijk zeggen dat er mensen komen en weer gaan, en het is een fijn gevoel als sommigen van hen meer over mij willen weten of me opnieuw willen zien. Ik hoop dat ik ooit ook een vriendengroep heb of één of twee mensen die ik mijn vrienden of vriendinnen kan noemen.

Ik sta nog steeds open voor sociale contacten en vriendschappen. Ik geniet van een grapje, maar ik sta ook zeker open voor een serieus gesprek.

Lees verder onder de foto >>

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Bron: Bianca tijdens georganiseerde BBQ in Tilburg met Brabant Maatjes

Hoe ervaar jij de feestdagen?

Vroeger vierden we thuis alleen Sinterklaas, terwijl we met kerst door het dorp liepen en zagen hoe iedereen gezellig kerst vierde. Thuis deden we niets, zonder vrienden of familie, opgesloten in je kamer.

Nu vier ik het met mijn schoonouders en mijn lieve vriend. Ze heten me welkom en zorgen voor cadeautjes, lekker eten en drinken voor iedereen. Het halen en inpakken van cadeautjes, het wachten en het niet meer weten wat je voor iemand anders hebt gekocht, zorgt voor veel gelach en vrolijkheid.

Ik vind de feestdagen meestal niet echt leuk. Voor mij is het gewoon een normale dag en ik zie er weinig speciaals aan. Ik mis wat anderen hebben.

Lees verder onder de foto >>

Bron: Bianca met Brabant Maatjes bij het Eindhoven Gaming Festival

Tot slot heb je nog tips voor andere lezers?

Heb vertrouwen in jezelf, stel jezelf open en schaam je niet voor eenzaamheid. Tussen al die mensen bevindt zich vast een leuk maatje; je hoeft hem of haar alleen nog maar tegen te komen! 😊

Meedoen met onze activiteiten en/of op de hoogte blijven?

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen! Je kan je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen!

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl.

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.