Dinsdag 1 oktober 2024 | Breda | Door Bryan Vreijsen

Stichting Brabant Maatjes - TEJO Huis Breda Eet&Meet 18

Op 1 oktober vond er een inspirerende Eet&Meet avond plaats in het TEJO-Huis Breda, georganiseerd door Stichting Brabant Maatjes in samenwerking met TEJO-Huis Breda. Deze avonden, die elke eerste dinsdag van de maand worden gehouden, bieden een warme en gezellige huiskamersfeer waarin iedereen zich welkom voelt

Na een ontspannen binnenkomst om 19.00 uur en een korte kennismaking, verzamelden we ons rond de tafel voor een heerlijk diner van wraps. Tijdens het eten ontstonden er al snel levendige gesprekken, waarin we elkaar beter leerden kennen en diepere onderwerpen niet werden vermeden.

Lees verder onder de foto’s

Gesprekcarrousel

Na het eten begon het centrale onderdeel van de avond: de gesprekscarrousel. In de groep wisselden we van tafel en stelden elkaar vragen die gericht waren op onderwerpen zoals eenzaamheid, beter communiceren en het opbouwen van nieuwe contacten. Het was waardevol om op een open manier met elkaar in gesprek te gaan en onze gedachten en gevoelens te delen. Dit gaf ons niet alleen de ruimte om te praten over onze eigen ervaringen, maar ook om te luisteren en echt interesse te tonen in de ander.

Door het stellen van vragen leerden we meer over elkaars verhalen en achtergrond, en ontdekten we nieuwe manieren om beter te communiceren.

Lees verder onder de foto’s

Werken aan gesprek vaardigheden

Met de avond in volle gang werd er gesproken over hoe we in ons dagelijks leven kunnen werken aan onze gespreksvaardigheden, hoe we nieuwe contacten kunnen leggen en hoe we eenzaamheid kunnen doorbreken.

Het delen van onze gedachten voelde voor velen als een opluchting en gaf een boost aan het zelfvertrouwen en onze mentale gezondheid.

Wil je ook een keer deelnemen aan onze Eet&Meet avonden in Breda? We zien je graag bij TEJO-Huis Breda!

Er is altijd plek voor nieuwe gezichten! Samen bouwen we aan een sociaal sterke en verbonden community waarin iedereen zich welkom en gesteund voelt.

Heb je vragen of wil je meer weten over onze activiteiten? Neem dan contact met ons op via info@brabantmaatjes.nl of 085-0074235 of bezoek onze website voor een overzicht van aankomende evenementen. Samen werken we aan een sterkere en verbonden community waarin iedereen zich gesteund voelt.

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.