Zondag 29 september 2024 | Tilburg | Door Bryan Vreijsen

Op 29 september hebben we met een groepje maatjes een bloemschikworkshop gevolgd. We kwamen samen in de prachtige tuin van Fennie van Flowerwise. Na een korte kennismaking onder het genot van een warm drankje heeft Fennie ons verteld over haar bloementuin en hoe zij het bloemisten vak op een ecologische manier benadert. Verder legt ze ons uit hoe we ons bloemstukje zo mooi mogelijk kunnen maken.

Nu we weten wat we moeten doen is het tijd om te beginnen aan de basis van onze bloementaartjes. Al snel worden aan alle kanten tips uitgewisseld en hulp aangeboden. Met de eerste stap afgerond, kunnen we gewapend met snoeischaren de tuin in trekken om onze eigen bloemen te plukken. Fennie laat ons zien wat we moeten hebben, en de maatjes gaan samen op zoek naar de allermooiste bloemetjes. Het was super waardevol om even van onze werkplekjes af te zijn en samen in het groen te snuffelen.

Lees verder onder de foto’s

Met al het materiaal compleet konden we pas echt van start. Iedereen ging druk in de weer met takjes, kastanjes en bloemetjes. Langzaam maar zeker werden de bloemstukjes steeds beter opgevuld. Het was erg mooi om te zien hoe iedereen verschillend met de materialen omging. De maatjes keken veel naar elkaar voor inspiratie of hulp.

Er werd vol concentratie gewerkt, maar toch was het nooit stil. Met de laatste paar minuten op de klok werden er nog wat materialen uitgewisseld of gezocht naar een (vogel)kers op de (bloemen)taart.

Nadat iedereen elkaars afgeronde werkjes heeft bewonderd, is het natuurlijk tijd voor een groepsfoto. Na de foto werd er afscheid genomen en kon iedereen een mooi plekje gaan uitkiezen voor de bloemstukjes.

Heb je zin om de volgende keer ook mee te doen aan een van onze evenementen?

Er is altijd plek voor nieuwe gezichten! Samen bouwen we aan een sociaal sterke en verbonden community waarin iedereen zich welkom en gesteund voelt.

Heb je vragen of wil je meer weten over onze activiteiten? Neem dan contact met ons op via info@brabantmaatjes.nl of 085-0074235 of bezoek onze website voor een overzicht van aankomende evenementen. Samen werken we aan een positieve gezondheid en een sterker netwerk!

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.