Vrijdag 2 augustus 2024 | Helmond | Door Bryan Vreijsen

Stichting Brabant Maatjes - Helmond KasteelTuinen Concert 1

Op vrijdagavond 2 augustus 2024 waren we aanwezig bij een bijzonder evenement in de Kasteeltuinen van Helmond. Deze avond stond in het teken van muziek en verbinding, en bood een geweldige avond voor mensen die zich soms eenzaam voelen of niemand hebben om mee naar festivals of concerten te gaan.

Het doel van de avond was om deelnemers samen te brengen, hun sociale vaardigheden te versterken en de kans te geven samen een concert te bezoeken. Stichting Brabant Maatjes, bekend om onze inzet voor het verbeteren van de mentale gezondheid, verwelkomde de maatjes voor een avond die niet alleen muzikaal was, maar ook een platform bood om openhartig te praten over eenzaamheid.

De sfeer was informeel en gezellig, waardoor het gemakkelijk werd om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen te sluiten.

Lees verder onder de foto‘s

Stichting Brabant Maatjes - Helmond KasteelTuinen Concert 2

Muziek als Instrument voor Sociale Verbinding

Het programma begon met een gezamenlijk verzamelpunt, waarna de groep naar de Kasteeltuin ging voor het concert. De band Afslag 20 zorgde voor een energieke muzikale ervaring met een mix van Nederlandse popklassiekers en meezingers. De muziek speelde een centrale rol in het vinden van gemeenschappelijke interesses.

Naast de muzikale optredens was er veel aandacht voor het bespreken van belangrijke thema’s. Stichting Brabant Maatjes moedigde de deelnemers aan om openhartig te praten over hun ervaringen en gevoelens, en bood ondersteuning bij het versterken van hun sociale vaardigheden.

Impact en Toekomstige Evenementen: Een Blik op toekomstige Verbinding

De avond eindigde met de mogelijkheid voor deelnemers om nog even na te genieten van het concert, en de reacties waren zeer positief. Veel deelnemers waardeerden niet alleen de muziek, maar ook de kans om nieuwe vriendschappen te sluiten en hun sociale netwerk uit te breiden.

Stichting Brabant Maatjes blijft zich inzetten om eenzaamheid te doorbreken en de mentale gezondheid van jongeren en volwassenen te verbeteren. Dit evenement in de Kasteeltuinen in Helmond was een prachtig voorbeeld van hoe muziek en verbinding hand in hand kunnen gaan.

Toekomstige activiteiten – doe ook gezellig mee!

Check onze activiteitenpagina, leer nieuwe sociale vaardigheden, doe mee met leuke activiteiten, kom in contact met nieuwe mensen en werk aan je mentale gezondheid! Vind je de activiteiten nog net iets te spannend? Meld je dan gratis aan voor onze Whatsapp Community.

Ken jij mensen die behoefte hebben aan sociaal contact? Laat het hen weten! Onze medewerkers staan klaar om te helpen en te zorgen voor een sociaal sterkere community. Door deze initiatieven kunnen we gezamenlijk actie ondernemen en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om een sterker, veerkrachtiger netwerk van jongeren en volwassenen op te bouwen.

Vragen? Neem contact met ons op via 085-0074235 of info@brabantmaatjes.nl

Stichting Brabant Maatjes - Helmond KasteelTuinen Concert 1
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.