Zondag 28 Juli 2024 | Eindhoven | Door Bryan Vreijsen

Stichting Brabant Maatjes - Thomas Eindhoven Eten 1

Zondag 28 juli 2024 was een dag in Eindhoven die de herinnering verdient. De maatjes kwamen samen om te genieten van een heerlijke maaltijd, maar vooral om elkaar te steunen en te verbinden. Het was een avond vol oprechte gesprekken, waarbij we openhartig praatten over de ups en downs van het leven.

Het programma begon om 18:45 uur met de inloop en het verzamelen bij de ingang van Thomas Eindhoven. De deelnemers werden verwelkomd door onze medewerkers van de stichting en er werd een korte introductie gegeven over de avond. Tijdens het diner genoten de maatjes van een onbeperkte keuze aan heerlijke gerechten, variërend van sushi en empanada’s tot malse steaks. Dit culinaire avontuur bood niet alleen een gevarieerd aanbod aan eten, maar diende ook als perfecte gespreksstarter.

Lees verder onder de foto’s

Bijzondere gesprekken en ervaringen delen

De avond werd gekenmerkt door open en eerlijke gesprekken. Thema’s zoals het verlies van ouders, persoonlijke ervaringen met eenzaamheid en de uitdagingen van mentale gezondheid kwamen aan bod. Deelnemers deelden hun verhalen en gaven elkaar steun en begrip, wat de sfeer erg warm en ondersteunend maakte. Naast de zwaardere gesprekken werd er ook veel gelachen en gepraat over lichtere onderwerpen zoals hobby’s en interesses. Een populair onderwerp was de gezamenlijke wens om eens samen sushi te maken. Dit zorgde voor veel enthousiasme en leverde direct ideeën op voor toekomstige activiteiten.

De avond was een groot succes. De deelnemers voelden zich gehoord en gesteund, en de gesprekken droegen bij aan het doorbreken van hun eenzaamheid. De combinatie van heerlijk eten en waardevolle gesprekken bleek een effectieve manier om mensen op hun gemak te stellen en hen te helpen open te zijn over hun gevoelens en ervaringen. Veel deelnemers gaven aan dat ze het fijn vonden om in een ontspannen sfeer nieuwe mensen te ontmoeten en echte verbindingen te leggen. Ze waardeerden de organisatie en de sfeer van de avond, en velen meldden zich aan voor toekomstige activiteiten van Stichting Brabant Maatjes.

Lees verder onder de foto

Toekomstige activiteiten – doe ook gezellig mee!

Check onze activiteitenpagina, leer nieuwe sociale vaardigheden, doe mee met leuke activiteiten, kom in contact met nieuwe mensen en werk aan je mentale gezondheid! Vind je de activiteiten nog net iets te spannend? Meld je dan gratis aan voor onze Whatsapp Community.

Ken jij mensen die behoefte hebben aan sociaal contact? Laat het hen weten! Onze medewerkers staan klaar om te helpen en te zorgen voor een sociaal sterkere community. Door deze initiatieven kunnen we gezamenlijk actie ondernemen en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om een sterker, veerkrachtiger netwerk van jongeren en volwassenen op te bouwen.

Vragen? Neem contact met ons op via 085-0074235 of info@brabantmaatjes.nl

Stichting Brabant Maatjes - Thomas Eindhoven Eten 1
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.