Roy Buster droeg lange tijd een geheim met zich mee. De Tilburger vindt het soms moeilijk om met mensen af te spreken en durfde daar nooit goed over te praten

Maar inmiddels is hij gastspreker en werkt hij hard om eenzaamheid bij jongeren weg te nemen. Zonder dat hij daar ooit iets voor terug willen.

“Ik heb vijftien jaar bij de Albert Heijn gewerkt en leerde Roy daar kennen. Hij zat stil in een hoekje, praatte met niemand. Ik ging met hem in gesprek en merkte dat hij weinig vrienden had. Daarom ging ik met hem op stap, lekker samen naar de bioscoop.

Kim Mathura

We werden goede vrienden. Maar pas later werd hij veel opener over zijn eenzaamheid en vertelde hij dat hij het echt moeilijk vind om met mensen af te spreken. Daar durfde hij lang niet over te praten.” Tekst gaat verder onder de foto!

Bron: Foto van Roy samen met zijn goede vrienden en collega’s van Brabant Maatjes

Klaarstaan voor anderen

Kim kent Roy nu zo’n negen jaar en zag hem echt opbloeien. Kim raakte betrokken bij Brabant Maatjes, die activiteiten organiseert voor jongeren uit de regio die een maatje zoeken. In 2019 werd Kim samen met Bryan eigenaar van de groep.

“Roy ging ook weleens mee. In het begin was hij stil en rustig, maar langzaamaan liet hij steeds meer van zichzelf zien. In coronatijd heb ik samen met hem pubquizzen opgezet. Ook staat hij nu klaar voor anderen die een maatje zoeken. Wat reageert hij goed op oproepjes van mensen! Roy kan heel goed levelen met leeftijdsgenoten.”

Bryan Vreijsen

Lees verder via indebuurt.nl >>

Meedoen met onze activiteiten en/of op de hoogte blijven?

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen, of schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief om op de hoogte blijven van al het laatste nieuws, interviews en nieuwste evenementen.

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.