Hoe het begon

Brabant Maatjes ontstond in augustus 2019. Bryan Vreijsen voelde zich dagelijks alleen en besloot dat te delen op Twitter.

Wat hij nooit had durven dromen gebeurde: vanuit allerlei hoeken kreeg hij steun. Bryan merkte al snel dat veel jongeren zich herkennen in zijn verhaal en besloot er iets mee te doen.

De Facebookgroep Brabant Maatjes #maatjegezocht werd opgezet.

Ons team

Bryan Vreijsen – Oprichter Brabant Maatjes

Hoi ik ben Bryan ik ben 28 jaar oud en tot 2019 had ik weinig tot geen vrienden. Tot ik dit kenbaar maakte met een tweet ‘voel mij dagelijks alleen’ Die kreeg veel media-aandacht en iets later sloot ik hechte vriendschappen. Ik wilde iets terugdoen voor anderen en richtte daarom Brabant Maatjes op. Met inmiddels meer dan 1200 leden is het een groot succes. Door heel Noord-Brabant ontstaan er vriendschappen en organiseren we (samen met jullie!) ontzettend leuke activiteiten. 

Vroeger ben ik veel gepest en nu spreek ik als gastspreker voor de klas en bij bijeenkomsten. Mijn motto is ‘Kwetsbaarheid tonen is geen zwakte maar een kracht’ Ik hoop graag deze kracht door te geven aan andere mensen!

Mijn hobby’s zijn koken, dieren, gamen, films kijken, brainstormen en toffe activiteiten organiseren. Ik woon al heel mijn leven in Tilburg en ontmoet graag nieuwe mensen. Als je mij ziet, sta ik altijd open voor vragen of een leuk gesprek. Ik vind het belangrijk dat eenzaamheid onder jongeren onder de aandacht blijft en dat iedereen zijn of haar maatje vind!

Kim

Hallo, mijn naam is Kim(33). Mijn hobby’s zijn koken, escaperooms, actieve uitjes, organiseren van creatieve activiteiten en evenementen, uiteten en borrelen. Ik woon in Tilburg en ben hier ook geboren en getogen. Ik heb de opleiding communicatie afgerond aan de Fontys Economische Hogeschool in Tilburg.

Op dit moment ben ik werkzaam als jongerenwerker binnen het Next Up-project in Tilburg en omstreken van R-newt. Ik vind het belangrijk dat jongeren hun talenten ontdekken en met hun expertise de wereld een stuk mooier maken! Een ander helpen door een tof evenement of activiteit neer te zetten. Zelf heb ik evenementen en activiteiten georganiseerd in de culturele sector en ontzettend veel vrijwilligerswerk gedaan. Aantal geleden een kerstdiner opgezet in Tilburg voor eenzame mensen.

De reden waarom ik me vrijwillig inzet voor Brabant Maatjes is, iedereen verdient een maatje! Een gelijkgestemden, waar je gezellig mee kan kletsen, afspreken, leuke dingen mee kan doen! Niemand hoort alleen te zijn.

Wil jij activiteiten opzetten voor Brabant Maatjes en heb je hulp daarbij nodig? Je mag mij altijd hiervoor benaderen.

Roy

Hoi mijn naam is Roy ik ben 27 jaar oud. Ik zit op dit moment op school en doe de opleiding financieel administratief medewerker. En daarnaast werk ik als vrijwilliger bij Brabant Maatjes.

Mijn hobby’s zijn een spelletje spelen, films en series kijken, wandelen met iemand, naar de bioscoop, af en toe een pretpark bezoeken en soms een avondje stappen. En ik kan ook genieten van wat leuke muziek op de achtergrond.

Ik ben bij Brabant Maatjes terecht gekomen door een uitnodiging van een goede vriendin, en omdat ik graag ook mijn sociaal netwerk wou uitbreiden wat ondertussen ook is gebeurd! Na een jaartje lid te zijn geweest ben ik mee gaan helpen met organiseren van activiteiten. En ga dan ook regelmatig mee als activiteiten begeleider. Het leukste hieraan vind ik als ik deelnemers hun telefoonnummer zie uitwisselen.

Dan krijg ik echt een blij gevoel want daar draait het natuurlijk om bij Brabant maatjes! Hopelijk kan iedereen een maatje vinden want niemand verdient het om alleen te zijn!