Nou hoorde wij toch iets raars over werkgevers: “Als je daar aan meedoet, is er iets mentaal niet goed met je.”

Een aantal deelnemers van Brabant Maatjes geven aan dat ze niet op groepsfoto’s durven omdat ze bang zijn afgewezen te worden door potentiële werkgevers.

Een werkgever had zelfs iemand gegoogeld en kwam op www.brabantmaatjes.nl terecht. Hij stelde daar vragen over waarom iemand op de foto stond: “Zou mentaal niet goed zijn.” Een keer moesten we iemand van meerdere foto’s afhalen omdat “het past niet in onze bedrijfscultuur.”

Gelukkig zijn de meeste werkgevers wel gesteld op de mentale gesteldheid van hun werknemers. Het is naar onze mening daarom juist goed dat ze deelnemen aan de activiteiten om iets te doen aan hun eenzaamheid en het zo bespreekbaar te maken.

Laat het even bezinken: meer dan 60% van de mensen voelt zich eenzaam. Gaan we dan maar de helft van de werknemers naar huis sturen ‘omdat ze eenzaam zijn’? Dacht het niet toch?

www.brabantmaatjes.nl

Dit bericht is gepost in Overig. Bookmark de link.
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.